Cum a fost copilaria noastra

Era o rotatie de sandvis. Listate in ordinea preferintelor:

1) Branza crema cu jeleu de struguri
2) Ton
3) Bologna si branza
4) Unt de arahide cu marmelada portocalie

1968: Am fost in clasa intai. Inca am inceput cariera mea lunga de ambalator de pranz, un bagger maro – cu exceptia faptului ca aveam o cutie de prajituri cu arahide. Meniul meu recurent a fost deja in vigoare inainte de a incepe scoala. Am doi frati mai mari; acestea sunt alegerile de sandwich pe care le-au facut. La acea vreme pareau cele mai bune mancaruri, insa cand ma uit pe acea lista, nu imi vine sa cred. Eram familia suburbana stereotipica in anii saizeci: tatal meu avea o slujba in apropiere de oras, iar mama tinea de treburile casei. Nu exista microunde, nu exista alimente pre-facute, nu TV in timpul zilei pentru a ne tine ocupati.

In 1968, vedeam pentru prima oara sunca picanta. Nu sunt sigur cum se asteaptau sa fie servita, dar mama o amesteca cu cateva lingurite de maioneza si apoi o intindeam pe paine alba, proaspata. Pentru ca mama mea a impartit o mica cutie de sunca intre trei copii, era dificil, dar nici nu ne plangeam. Nu exista altceva mai interesant si mai gustos.

In gospodaria ordonata aveam alocatii alimentare. Intr-adevar, am avut alocari de tot felul de lucruri, inclusiv TV. Duminica, tatal meu ar fi scos 10 setul de poker si am fi jucat pana in zori, sau pana ne prindea mama.

Leave a Reply